O mně

Osobní informace

Datum narození: 27. 4. 1988
Národnost: Česká
Kontakt: filip@filipsulc.cz
   
   

Vzdělání

2007 – 2009 SOŠ Horky nad Jizerou
2004 – 2007 Nástavba s maturitou Horky nad Jizerou

 
Filip Šulc se narodil v Mladé Boleslavi 27. 04. 1988. Jeho sen stát se kuchařem se začal plnit, když v patnácti letech po dokončení základní školy nastoupil do SOU v Horkách nad Jizerou, kde začal studovat obor kuchař – číšník a poté i nástavbové studium zakončené maturitou. Při škole se účastnil mnoha kurzů vaření, soutěží studených kuchyní a stáží jak v pražských restauracích, tak i v zahraničí. Po ukončení studia odjel do Dánska. V městě Aalborg pracoval v restauraci Solt and peper, kde se zdokonaloval jak ve vaření, tak v anglickém jazyce. Asi po půl roce si sehnal práci kuchaře na lodi ve společnosti G&P Sea Cruise, kde strávil jednu sezónu.

Poté se vrátil zpět do Čech. V Praze pracoval pro italskou restauraci Aromi pod vedením Riccarda Lucque (Aromi se každým rokem dostává do michelinského průvodce). Později začal také vypomáhat v hotelu Kempinsky*****, který získal mnoho ocenění ohledně gastronomie, v restauraci Pagána, která se umístila mezi prvními 10ti restauracemi v ČR a získala ocenění Maurerův výběr, v restauraci Divinis, kterou vlastní námi známý pan Zděněk Pohlreich a v restauraci James Dean, kde vařil s šéfkuchařem Slávkem Grygory.

Jeho mysl ho neustále vracela zpět do Dánska, které si zamiloval. Tentokrát, nabytý zkušenostmi zamířil do hlavního města Kodaň, kde je několik restaurací s michelinskou hvězdou. Jeho cílem bylo, se do některé z nich dostat. Za nedlouho se stal chef de partie v nejlepším hotelu v Dánsku, v hotelu D`Angleterre, který je pod kuchařským vedením Ronnyho Emborga. Tento hotel získal hned prvním rokem po znovuotevření michelinskou hvězdu a umístil se v žebříčku dánských restaurací na prvním místě. Při práci v hotelu D`Angleterre, také pracoval jako šéfkuchař na českém velvyslanectví v Kodani. Také vypomáhal v restauraci Formel B s jednou michelinskou hvězdou a v restauraci Garanium s dvěmi michelinskými hvězdami, která je zárověň 10. nejlepší restaurace světa.

Pracovní zkušenosti

08/2013 – současnost Hotel D´Angleterre (Kodaň, DEN)
07/2012 – 9/2013 Scandic Hotels (Kodaň, DEN)
04/2012 – 06/2012 Hotel Imperial (Kodaň, DEN)
11/2011 – 03/2012 James Dean Bar (Praha, CZE)
11/2011 – 01/2012 Restaurant Pagana (Praha, CZE)
04/2011 – 10/2011 Altánek café cocktail Bar (Mladá Boleslav, CZE)
11/2010 – 09/2011 Restaurant Le Grill hotel Kempinski***** (Praha, CZE)
09/2010 – 04/2011 Aromi (Praha, CZE)
04/2010 – 09/2010 G&P Sea Cruise Hotel Management (loď Avalon, SUI)
06/2009 – 12/2009 Salt & Pepper Restaurant
(Aalborg, DEN)
2008 – 2009 Zátiší Group (Praha, CZE)
2008 Sklípek Restaurant (Mladá Boleslav, CZE)
2007 ADRIA Restaurant, (Praha,CZE)

Žádné komentáře

Zanechte odpověď