Osobní informace |
||
---|---|---|
Datum narození: | 27. 4. 1988 | |
Národnost: | Česká | |
Kontakt: | filip@filipsulc.cz | |
Vzdělání |
||
2007 – 2009 | SOŠ Horky nad Jizerou | |
2004 – 2007 | Nástavba s maturitou Horky nad Jizerou |
Filip Šulc se narodil v Mladé Boleslavi 27. 04. 1988. Jeho sen stát se kuchařem se začal plnit, když v patnácti letech po dokončení základní školy nastoupil do SOU v Horkách nad Jizerou, kde začal studovat obor kuchař – číšník a poté i nástavbové studium zakončené maturitou. Při škole se účastnil mnoha kurzů vaření, soutěží studených kuchyní a stáží jak v pražských restauracích, tak i v zahraničí. Po ukončení studia odjel do Dánska. V městě Aalborg pracoval v restauraci Solt and peper, kde se zdokonaloval jak ve vaření, tak v anglickém jazyce. Asi po půl roce si sehnal práci kuchaře na lodi ve společnosti G&P Sea Cruise, kde strávil jednu sezónu.
Poté se vrátil zpět do Čech. V Praze pracoval pro italskou restauraci Aromi pod vedením Riccarda Lucque (Aromi se každým rokem dostává do michelinského průvodce). Později začal také vypomáhat v hotelu Kempinsky*****, který získal mnoho ocenění ohledně gastronomie, v restauraci Pagána, která se umístila mezi prvními 10ti restauracemi v ČR a získala ocenění Maurerův výběr, v restauraci Divinis, kterou vlastní námi známý pan Zděněk Pohlreich a v restauraci James Dean, kde vařil s šéfkuchařem Slávkem Grygory.
Jeho mysl ho neustále vracela zpět do Dánska, které si zamiloval. Tentokrát, nabytý zkušenostmi zamířil do hlavního města Kodaň, kde je několik restaurací s michelinskou hvězdou. Jeho cílem bylo, se do některé z nich dostat. Za nedlouho se stal chef de partie v nejlepším hotelu v Dánsku, v hotelu D`Angleterre, který je pod kuchařským vedením Ronnyho Emborga. Tento hotel získal hned prvním rokem po znovuotevření michelinskou hvězdu a umístil se v žebříčku dánských restaurací na prvním místě. Při práci v hotelu D`Angleterre, také pracoval jako šéfkuchař na českém velvyslanectví v Kodani. Také vypomáhal v restauraci Formel B s jednou michelinskou hvězdou a v restauraci Garanium s dvěmi michelinskými hvězdami, která je zárověň 10. nejlepší restaurace světa.
Pracovní zkušenosti |
|
---|---|
08/2013 – současnost | Hotel D´Angleterre (Kodaň, DEN) |
07/2012 – 9/2013 | Scandic Hotels (Kodaň, DEN) |
04/2012 – 06/2012 | Hotel Imperial (Kodaň, DEN) |
11/2011 – 03/2012 | James Dean Bar (Praha, CZE) |
11/2011 – 01/2012 | Restaurant Pagana (Praha, CZE) |
04/2011 – 10/2011 | Altánek café cocktail Bar (Mladá Boleslav, CZE) |
11/2010 – 09/2011 | Restaurant Le Grill hotel Kempinski***** (Praha, CZE) |
09/2010 – 04/2011 | Aromi (Praha, CZE) |
04/2010 – 09/2010 | G&P Sea Cruise Hotel Management (loď Avalon, SUI) |
06/2009 – 12/2009 | Salt & Pepper Restaurant (Aalborg, DEN) |
2008 – 2009 | Zátiší Group (Praha, CZE) |
2008 | Sklípek Restaurant (Mladá Boleslav, CZE) |
2007 | ADRIA Restaurant, (Praha,CZE) |
Žádné komentáře