OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halloween – strašáci

  • 40 mins
  • 9 ingredience

Ingredience

  • medové piškoty ze tří vajec
  • med 100 g
  • cukr 100 g
  • voda 50 g
  • dýně 100 g
  • bílky 120 g
  • cukr moučka 50 g
  • bílá čokoláda 350 g
  • tmavá čokoláda 50 g

 

V první řadě si připravíme piškoty ze tří vajec podle předešlého receptu. Piškoty můžete dělat různě velké.

 

  1. V kastrůlku si smícháme med, cukr, vodu a dýni bez slupky nakrájenou na malinké kostičky a všechno to zahřejeme na 118°C. Rozmixujeme tyčovým mixérem a opět zahřejeme na 118°C.
  2. strasaci-michani-v-hrnci
     

  3. Mezitím si vyšleháme sníh z bílků a moučkového cukru.
  4. vyslehame-snih
     

  5. Směs (z medu, vody, cukru a dýně) za stálého šlehání velmi pomalu vléváme do sněhu. Opravdu velmi pomalu! Mícháme až do zchladnutí.
  6.  

  7. Příprava čokolády – ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu za stálého míchání.
  8.  

  9. Připravíme si kovovou mřížku a pod ní hrnec, nebo jinou nádobu.Tato kovová mřížka je důležitý nástroj, na které budeme polévat čokoládou strašidla. Přes mřížku přeteče přebytečná čokoláda do hrnce.
  10.  

  11. Na kovovou mřížku rozložíme piškoty. Na každý piškot stříkneme zdobicím sáčkem (s kulatým zdobítkem č. 12) tři vrstvy sněhové hmoty ve tvaru indiánka.
  12. halloween-strasaci-peceni
     

  13. Po nastříkání sněhu vše polijeme bílou čokoládou, pak přendáme na pečící papír. Těmto strašidlům nazdobíme obličeje pomocí tmavé čokolády. Ke zdobení jsem použil obyčejnou špejli s hrotem.

 

A máme hotovo. Můžeme dát ztuhnout do ledničky a nebo jíst rovnou za tepla.
Trochu sladší, ale chutnají výborně.
 
Rada: do čokolády v žádném případě nesmí přijít voda.
 
Rada: po ztuhnutí doporučuji strašáky přendat do uzavřené krabičky, aby čokoláda nenačichla od
jiných potravin.

Nutriční hodnoty: 1 halloweenský strašák

Energie Energie Bílkoviny Sacharidy Z toho cukry Tuky Nenasycené
mastné kyseliny
(kCal) (kj) (g) (g) (g) (g) (g)
104,41 436,85 1,22 18,29 16,19 2,91 1,81

Žádné komentáře

Zanechte odpověď