OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zeleninové fetuccine

  • 30 mins
  • 14 ingredience
100%

Těstoviny

  • cibule 30g
  • hlíva ústřičná 30g
  • cuketa 30g
  • lilek 30g
  • jarní cibulka 50g
  • olivový olej 8g
  • cherry rajčátka 150g
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • česnek 7g
  • parmigiano reggiano 30g
  • máslo 10g
  • čerstvé fetuccine 150g
  • bazalka 10 lístků

U tohoto pokrmu jsou velmi důležité čerstvé nebo chlazené těstoviny.

Protože nám dozrává na zahradách cibulka, lilek a cukety, tak bych vám chtěl představit zeleninové těstoviny.

  1. Začneme tím, že si oloupeme lilek. Rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme jadýrka. Vykrájené části nakrájíme na malé kostičky které pak nasolíme, aby se z něj odstranila voda a hořká chuť.
  2. Lilek

  3. Poté si připravíme cuketu. Bez oloupaní a nasoleni ji připravíme stejně jako lilek. U cukety je nejchutnější zelená část.
  4. Cibulové výhonky rozkrájíme na tenká kolečka (nebo výhonky z jarní cibulky) a namočíme je do vody, aby se nám omyly. Poté nakrájíme na kostičky.
  5. Hlívu ústřičnou natrháme na proužky.
  6. Hlíva ústřičná

  7. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky.
  8. Česnek rozmáčkneme a rozkrájíme na malé kousky.
  9. česnek

  10. Lístky bazalky nakrájíme na proužky.
  11. Dáme do velkého hrnce vařit vodu, osolíme ji a kápneme do ni trochu olivového olej. Na vaření těstovin potřebujeme hodně vody, aby se nám neslepily a voda se stále vařila, i když do ní vložíme těstoviny. Olej se přidává, aby nám nevyběhla voda, když do ní těstoviny vložíme.
  12. Mezi tím si rozpálíme pánev a dáme na ni jednu lžíci olivového oleje. Poté vložíme nakrájenou cibuli, trochu orestujeme a přidáme cuketu a lilek a česnek.
  13. Poté přidáme rajčata a trochu osolíme. To pomůže rajčatům povolit a pustit šťávu. Nakonec přidáme houby, dochutíme solí a pepřem. Nepřesolujme! Při dokončení se přidá ještě parmazán, který je také slaný. Přidáme trochu vody a necháme vařit.
  14. Uvařené těstoviny rovnou z vody vkládáme do směsi, která se nám vaří. Promícháme, poté odstavíme z plotýnky a vložíme připravené výhonky cibulky, bazalku a parmazán. (trochu parmazánu a cibulky si necháme na posypání hotového jídla) Stále mícháme a nakonec přídáme máslo, zamícháme, dochutíme a můžeme podávat.

zeleninové fetuccine
Pozor, nevkládáme znovu na plotýnku, jinak se nám sýr přichytí!

Nandáváme první těstoviny, poté jarní cibulku, posypeme parmazánem a ozdobíme bazalkou. Při dobře připravených těstovinách by nám na dně talíře mělo zbýt trochu omáčky, tak asi na vytřením jedním kouskem chleba. Můžeme pokrm také ozdobit květy Sedmikrásky.

sedmikráska

Sedmikráska pomáhá při onemocnění dýchacích cest, a to všestranně. Dezinfikuje, usnadňuje odkašlávání a celkově zklidňuje sliznice. Posiluje i po zápalu plic. Dovede mírnit podráždění a křeče i při astmatu. Zevně se používá při vyrážkách a zánětech. Pomáhá i při akné, a dokonce i při bércových vředech. Její účinky jsou mírné a bezpečné.

Nutriční hodnoty – Zeleninové fetuccine

Energie Energie Bílkoviny Sacharidy Z toho cukry Tuky Nenasycené mastné kyseliny
(kCal) (kj) (g) (g) (g) (g) (g)
753,51 3156,20 18,53 88,16 8,42 29,18 7,31

Žádné komentáře

Zanechte odpověď